Ada en haar mannen
15 april 2005

Heeft Ada nu net een leuk triootje met Janus en Manus, komt daar ineens Jan met de Clown in zijn kielzog aanstuiven om de boel te verstieren!
Het gaat er ruig aan toe. Janus en Manus kiezen het hazenpad en gaan hun wonden likken.


Krijg nou wat!
11 februari 2005

Het jonkie Martijn blijkt plotsklaps een Martina te zijn! Kees heeft het het eerst in de gaten en dat zint Miep en Trees van geen kant. Ze proberen met hun chagrijnige koppen de pret te drukken terwijl ze het toch zelf samen zo leuk zouden kunnen hebben. Al dat gewip om hen heen lijkt ze toch niet op frivole gedachten te brengen.


En dit wordt hem dan: Manus
7 februari 2005


Uiteindelijk heeft Ada een thuis gevonden in de commune van de Mankpoot. De Mankpoot is de meest monogame gans van het hele Noorderplantsoen; zij doet het alleen met Janus. Manus had een vrouwtje, maar die is afgelopen kerst hoogstwaarschijnlijk op een feestelijke dis beland. Dus het is leuk voor Manus, zo'n lekker jong ding. En ook leuk voor Ada, want Manus doet heel veel aan naspel. We zullen echter nog ruim een jaar moeten wachten op eventueel nageslacht, want Ada is nog niet vruchtbaar.


Pa met zijn bloedeigen dochter
3 februari 2005

Hoewel Ada nog lang niet vruchtbaar is, is ze de onbetwiste favoriet in vijver 2. Ze is nog maar net besprongen door Kees als ik haar alweer zie flirten met haar vader Jan, zoals altijd gesecondeerd door de Clown die de boel mee opwarmt. De hele commune komt kijken en bemoeit zich ermee, maar zonder veel agressie. Hoewel: Rommel schijnt het allemaal niet zo leuk te vinden.
De ganzen van de twee andere communes tonen geen enkele interesse, ook Kees niet.


De prijs van de lust
24 januari 2005


Miep heeft Ada verwond terwijl ze aan het paren was met Kees. De hele voederplaats zit onder het bloed. Ada wordt er niet warm of koud van.


Miep met Trees tegen Kees en Ada
22 januari 2005

Kees en Ada hebben het leuk samen.
Aan de overkant krijgt Miep het stel ineens in de gaten. Verontwaardigd gaat hij te water en spoedt zich erheen met Trees in zijn kielzog. Hij kan het niet hebben dat er in zijn commune gewipt wordt. Hij probeert zich ertussen te wringen en bijt Kees waar hij maar kan. Kees laat zich niet weerhouden, maar het verpest de sfeer natuurlijk wel een beetje.


Jan, Katrien en de Clown. Een triootje.
20 januari 2005

Voorjaar in de Commune Jan.
Jan en Katrien hebben in eerdere jaren al vaak met elkaar gepaard, steeds onder de goedkeurende blikken van de Clown en na gedane zaken trompettert de Clown triomfantelijk mee.
Hij baltst mee, zit er altijd met zijn neus bovenop, maar paart nooit met Katrien. Hij heeft het wel eens met Jan geprobeerd. Dat was lachen geblazen. Ik denk dat het allemaal komt omdat er teveel genten zijn in de Commune Jan.


Kees en Ada
16 januari 2005
Ada, het wicht dat nog maar net 1 lente oud is, heeft zich afgescheiden van de Commune Jan en is zelfstandig op pad gegaan. Ze heeft haar oog laten vallen op Kees van de Commune Miep en hij is meteen al idolaat van haar. Maar Ada weet nog helemaal niet hoe het moet en Kees is wel erg groot voor haar.
Na de daad vliegt zij verward heel snel terug naar de Commune Jan.