________________

02 juli 2010
________________

Eind juni en op 2 juli is een aantal Nijlganzen van het Noorderplantsoen geringd. Net op tijd want in deze periode zijn ze ook op de wieken gegaan. Eerst de twee adulten met vijf jongen, later de resterende drie jongen. Ze kwamen (voorlopig) neer in de Ostadevijver in Kostverloren. Daar werden ze herkend aan hun ringen.

________________

13 juni 2010
________________

Bericht van RTV Noord:
GRONINGEN - Het Noorderplantsoen in de stad Groningen moet aantrekkelijker worden voor recreanten.

Om de toegenomen overlast van extra toeloop tegen te gaan gaat de gemeente maatregelen nemen. Zo gaan parkwachten bezoekers op ongewenst gedrag wijzen, komen er ondergrondse afvalbakken en gaat de politie extra controleren op hard rijdende brommers. Om de schade aan het gras sneller te herstellen start de gemeente met een proef met graszoden.

________________

02 mei 2010
________________

Op 26 april werden er voor het eerst dit jaar weer boerenganzenkuikentjes gezien. Vier stuks. Daarvan zijn er nu nog drie over. Best een goeie score. Ze stappen al dapper door het gras hoewel ze nog nauwelijks boven de paardenbloemen en pinksterbloemen uitsteken. Ze zijn inmiddels verhuisd naar een vijver verder weg van de Nijlganzen. Die terroriseren de vijver met de voederplaats. Ook zij hebben nog twee kuikentjes moeten inleveren. Het zijn er dus nu nog acht. Ma Nijlgans toont haar moederlijke toewijding aan haar eigen kroost door af en toe soepeendenkuikentjes die te dichtbij komen te verzuipen.

________________

18 april 2010
________________Vannacht heeft het nog gevroren maar het werd vandaag een prachtige zonnige dag zodat heel Groningen in het plantsoen uit de kleren ging. Het paartje Nijlganzen heeft 11 ferme jonkies geproduceerd die woest tegen gevaar worden verdedigd. Ze hebben hun honk op het eilandje bij de Kerklaan.
Update 19 april 2010:Vandaag waren er nog 10 kuikens bij de Nijlgans. Het vrouwtje was zo hard aan het roepen dat je het geluid door het halve Noorderplantsoen kon horen.
________________

07 april 2010
________________

De Senegalpapegaai is still alive and kicking. Ook deze strenge winter heeft hij overleefd. Hij voedt zich o.a. met de bloemknoppen van de kastanje. Hier zit hij voor de ingang van zijn holletje in een kastanjeboom aan de Noorderbinnensingel.
________________

1 februari 2010
________________Miep voelt zich puik in "Akka's Ganzenparadijs" van Trizin Hof in Coevorden. Geen honden, grote keuze uit kameraden en de wereld aan liefdevolle zorg.
Bij deze voortdurende vorst komen er momenteel veel verzwakte zwanen binnen.
________________

1 januari 2010
________________Het nieuwe jaar is goed begonnen: de kerklaankudde is weer thuis, bij de voederplek. Alsof ze nooit zijn weggeweest.