________________

13 november 2008
________________

Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd wat die man met die muts en die vrouw met die rooie krulletjes toch steeds in weer en wind aan het doen zijn bij de voederplaats in het Noorderplantsoen?
Wilt u wat meer weten over de Kokmeeuwen in het Noorderplantsoen dan vindt u hier meer informatie.

Op 13 november heeft Frank Majoor van het vogeltrekstation te Heteren opnieuw in Groningen een aantal Kokmeeuwen en Wilde Eenden geringd en monsters genomen tbv vogelgrieponderzoek.
Voor foto's van deze actie kunt u hier klikken.

________________

3 augustus 2008
________________

Miep is weer thuis! Zijn vriend wijkt niet meer van zijn zijde. De opper-gent, die hem de afgelopen jaren steeds uit de kudde heeft weggejaagd heeft hij ongenadig op zijn donder gegeven, diens dominante positie in de groep in bezit genomen en zijn wijfje ingepikt. Hij zwemt trots, heel tevreden met opgeheven kop en de kont omhoog door de vijver alom bewonderende blikken oogstend. En zo hoort het.

________________

27 juli 2008
________________

Waterskiën in het Noorderplantsoen.
Benodigheden: een buitenboordmotor, supporters en wat drieste jongelui.________________

18 juli 2008
________________

Twee weken geleden speelde zich een klein drama af in het Noorderplantsoen. De details hoorde ik van Reinie Hut, de ijscoman. Een gans van de Kerklaankudde, laten we hem Miep noemen, werd aangevallen door een grote hond en raakte daarbij gewond. De eigenaren van de hond vonden het niet nodig om het dier tot de orde te roepen of aan te lijnen. Zo kon hij nog een tweede keer fors toebijten in Miep die hulpeloos op de grond lag en zich niet meer kon bewegen. Een toevallige passant kon het niet langer aanzien en hij tilde Miep van de grond zodat de hond er niet langer bij kon. "Doe dan toch wat!" schreeuwde hij naar de eigenaren. Die trokken zich er niets van aan en bezigden een paar onvriendelijke en onbeleefde uitdrukkingen. Ze voelden zich er niet verantwoordelijk voor en gingen ervan door. De passant heeft de gans onder zijn arm mee op de fiets genomen (hulde!) en is naar het pand van de dierenambulance gefietst. Die hebben André van de vogelopvang ingeschakeld en hij heeft Miep opgehaald en verpleegd.
Per e-mail liet ik mij op de hoogte houden van het wel en wee. Miep was in shock en behoorlijk gehavend, maar hij leek nog aardig sterk. Hij kon een aantal dagen later weer teruggezet worden in het Noorderplantsoen. Door een communicatiestoornis is hij echter bij de verkeerde kudde teruggeplaatst, namelijk in die bij de Ebbingestraat. Daar zit hij nu een beetje sneu wat afzijdig van de rest van de kudde. Hij mist behoorlijk wat veren. Ik heb hem vandaag maar wat extra brood gegeven. Hij zal waarschijnlijk binnenkort toch maar weer bij zijn eigen groep bij de Kerklaan worden gezet.

________________

24 maart 2008
________________

Het is een witte Paas geworden. Het is met Pasen ruim veertig jaar niet zo koud geweest als dit jaar. Overdag was Pasen het koudst op 29 maart 1964 met in dat etmaal een 'hoogste' temperatuur van 3,9 graden.
Tweede Paasdag begon met sneeuw. Een moeder met kindje maakte in het Noorderplantsoen direct gebruik van de gelegenheid en schuifelde met een sleetje wat stroefjes een heuvel af. Even verderop ontwierp een gezinnetje een paaskonijn.

________________

4 maart 2008
________________

Met groot genoegen kan ik u meedelen dat de problemen met de server nu eindelijk zijn opgelost en dat u vanaf nu weer plantsoenkaartjes kunt versturen.
Er zit nog een bug in. U moet de datum 1 dag antedateren, anders komt het kaartje niet aan. *zucht*
UPDATE: de bug is gevonden en verwijderd.
Heeft u trouwens al wel gezien dat de Kokmeeuwen zo langzamerhand weer zwarte kapjes krijgen? Binnenkort zijn ze helaas weer vertrokken naar hun broedgebied.

________________

16 januari 2008
________________

Groot was mijn verbazing toen ik zag dat er plotseling weer een nieuwe witte gans is in de groep aan de Ebbingestraat. Hoe zou dat nou gekomen zijn? De andere witte gans is er ook zomaar een paar jaar geleden verschenen. Zou iemand denken: 'Ik heb nu wel eens genoeg van die gans. Ik zet hem buiten de deur.'?

Verder wou ik er nog even op wijzen dat het lente wordt. De ganzenkuddes vallen weer uiteen in communes, de Meerkoetjes en de Waterhoentjes zwemmen weer twee aan twee en de Boomklevertjes en -kruipertjes zitten elkaar speels achterna.
In vijver 3 zwemt een verdwaald Kuifeendje.