plantsoenhondjes 2

Rocco's moeder kwam anderhalf jaar geleden zwanger van hem vanuit Portugal naar Nederland. Hij is niet echt een rashond, maar hij kan heel kunstig ontlasten tegen een boom.
In het Noorderplantsoen wemelt het van de Jack Russels. Zo hoort het ook, want het zijn erg grappige beestjes. Bijvoorbeeld: Mitchie, anderhalf jaar oud. Hondsbrutaal.
Daantje is geadopteerd uit Spanje. Zij wordt geschat op anderhalf jaar oud. Als zij loopt tilt zij haar voorpootjes op als een dressuurpaardje.
Tobby is een lieve Stabij, losjes gekleed in een grijze vuilniszak. Dat is omdat hij al heel erg oud is en zijn vrouwtje bang is dat hij kou vat als het gaat regenen.
Tobby is inmiddels doodgegaan van ouderdom. Het is een onwennig gezicht om zijn vrouwtje zonder hem te zien rondlopen.De Golden Retrievers Torso en Castar kregen er niet genoeg van om de zandhoop op en neer te rennen.Dit is Donald, een Grote Muensterlander. Hij kan je zo aankijken dat je ervan smelt en vanzelf je brood afstaat.
Donald is onlangs doodgegaan. Hij is 12 jaar oud geworden en vond het wel welletjes.
Hier zit Querido te kakken. Hij zou een Franse Bulldog moeten zijn. Maar ik geloof er niks van. Zo'n onderdeurtje. Hij kan heel hard onder Andor door rennen.
De Jack Russels Riv en Rev zijn broertjes. Ze zijn van de ruige soort en daarmee bedoel ik niet alleen de beharing.
Andor (een Rottweiler) is heel bijzonder: als hij de sirene van een ambulance hoort gaat hij er plechtig voor zitten en loeit hij mee. Ben je gedeprimeerd? Andor geeft je dat duwtje dat je nodig hebt.
Sara is een kruising tussen een Kooiker en een Terriër. Als ze holt gooit ze haar beide voorpootjes enthousiast tegelijk de lucht in.
 


Anouk is een vreselijk koddig en speels vrouwtje van 5 jaar oud. Haar staartje staat nooit stil en is dan ook niet scherp te krijgen op de foto. Ze rent aan een stuk door en wordt nooit moe. Thuis schijnt ze echter het liefst op de bank tussen haar baasje en vrouwtje te liggen.
Boeddha is een prachtige Amerikaanse Dog van 3 jaar oud. Ze is speels als een puppy en tegen de jeuk krijgt ze een dieet met schapenvet.
400 kg kaakkracht heeft Bolita, de Argententijnse Dog, geschikt om in Patagonië op poema's te jagen. Maar dat schijnt de twee loopse Jack Russels Dodge en Chester geen ontzag in te boezemen.
Dazzle is een Welsh Corgi, 7 jaar oud en pas zeer onlangs gecastreerd. Vandaar die ietwat gekwetste blik in zijn trouwe ogen.
Oei! Hij is bewogen! Die moet een keer over. Had ik Job eindelijk zo ver (door een ferm uitgesproken "ZIT!") dat hij op zijn plek bleef.. Hij is een Labrador, 3 1/2 jaar en stronteigenwijs.
Jesse is een Parson Russel Terriër. Hij is 11,5 jaar, te oud om te begrijpen dat je óm moet lopen als de bal aan de andere kant van het hek ligt.
Joep, een Boston Terriër, heeft zijn vrouwtje vreselijk in verlegenheid gebracht door zich als uitgehongerd op mijn brood te storten
Mister is een Duitse Dog en vanzelfsprekend een mannetje. Wat zeg ik: een man!
Het lukte mij niet meer om de eendjes te fotograferen nadat Demi, een Perro de Presa, direct voor mijn lens was gaan zitten. Zij was niet meer bij mij weg te slaan. Haar baasje heeft haar moeten wegslepen.
Lobo betekent wolf. Het is een Spaanse straathond. Big name voor zo'n hummeltje.
Dit is Pikkel met bijpassend balletje waar hij een beetje van terugdeinst.
Pikkel is een grote Deense Dog en vreselijk grappig om te zien.
Hij kan ook erg hard rennen zag ik later.