plantsoenhondjes

Fudge is een nieuwsgierig karamelkleurig tekkelmeisje van 3 maanden oud. Ze maakt intens oogcontact. Daarbij probeert ze in te schatten of er een spelletje gespeeld gaat worden en of zij daaraan zal gaan deelnemen. Ze is dol op auto's.
Elsaray Raposinha is een pup uit Portugal waar ze bij een zigeunerin leefde. Ze is pas sinds een week in Nederland en heet hier gewoon Els. Ze zou een waakhond zijn met dwergpincherbloed, maar voorlopig heeft ze slechts interesse in schoeisel: ze slaapt erin, zoekt er bescherming en huppelt opgetogen achter iedere joggerschoen aan.
Gita is een 9-jarige Spaanse berghond die alleen maar op de Grote Berg in het Noorderplantsoen wil worden uitgelaten. Zij heeft een intense belangstelling voor licht en schaduw, en ook voor merels. Ze heeft een zacht en speels karakter, zodat verschillende partijen strijden om een omgangsregeling met haar.
Elke Pelke kan een kunstje! Ze kan van achter naar voor tussen de benen van vrouwtje Heleen lopen. Ze heeft er 14 jaar op geoefend, maar daarvoor geeft ze vandaag dan ook een perfecte performance. Bravo for the old lady! Ik bedoel daarmee Elke natuurlijk.
Dit is Pientje, 15,5 jaar oud, een kruising van een Jack Russell en een Boerenfox. Steeds op vakantie: de ene week in Groningen, de andere week in het Westen. Ze kan enorm goed trillen en is zo slim dat ze zelf als eerste weet wanneer ze uitgelaten gaat worden.
Boris is al 14 jaar oud, maar is nog zo speels als een puppy. Dat komt hij half Jack Russell is. De andere helft stamt uit een enorm wijs geslacht, want Boris weet wat 'stoep' is en hij kent de betekenis van 'binnen' en 'buiten', zodat hij zonder commando bij de ingang van de supermarkt blijft wachten.
Heeft u wel eens gehoord van een Labradoodle? Deze Australische hond is ontwikkeld om hulpbehoevende mensen die ook allergisch zijn toch een geleidehond aan te kunnen bieden. Behalve dat hij heel erg lief is heeft hij ook nog eens een 98% allergievrije en niet verharende vacht. Fozzy is pas een half jaar oud en eet het liefst schoenen. Hij woont sinds kort in Groningen, dus hij moet buiten de hondenspeelplaats nog even aan de lijn.
Dit is Kees en Kees is een 'zij'. Ze is een Heidewachtel, ook wel Kleine Münsterländer genoemd, geboren in 2007. Ze is erg onderdanig van aard. Als ze een andere hond tegenkomt gaat ze meteen op haar rug. Voor een wandeling door het Noorderplantsoen moet je dus wel wat tijd uittrekken.
Milan is een 'Markiesje', een hofhondje. Afbeeldingen van Markiesjes staan al op schilderijen uit de 17de/18de eeuw. Hier op de foto zit hij in een draagzak. Het is een heel klein hondje dat graag op je vinger knabbelt. Als hij daarmee ophoudt zit hij vreselijk te trillen. Van de kou of misschien vond hij mij wel gewoon heel erg eng.
Dit is Duschy, een mini-Schnauzer, afkomstig uit Spanje. Hij is een beauty en heeft een prachtige krul in zijn staart. Echt wat je noemt een modieus hondje. Pas getrimd en vandaar dat ie stond te trillen van de kou in het plantsoen. Hij moet Donald vervangen die van onderdom doodgegaan is.foto: Jos Grootveld

Ellekepelleke is vrijdag 30 september 1 jaar oud geworden. Zij nodigde allerlei plantsoen-
vriendjes en -vriendinnetjes uit. Ze kreeg veel cadeautjes en er was koffie, thee en snoep. Baasje Heleen helemaal vertederd en in de wolken natuurlijk, hoewel Ellekepelleke hier meer aandacht voor die aardige dame met die rooie krulletjes lijkt te hebben.
Kyro komt van Kreta. Ze lag er ondervoed, ziek en mishandeld aan de ketting. Een dierenvriend kon het niet langer aanzien: hij heeft haar losgezaagd en naar het asiel gebracht. Ondanks alles is ze heel vriendelijk en aanhalig, maar als ze harde zware mannenstemmen hoort wordt ze angstig. Wilt u daar dus wel even rekening mee houden heren?
Ze is gesteriliseerd, maar idolaat van puppies. Dan gaat ze meteen in de zoogstand.
Sil is nu dik 8 maanden. Hij is dol op eendeneieren, maar tegen de ganzen kan hij niet op. Daar heeft hij ontzag voor en dat is maar goed ook.
Veel honden gaan achter de ganzen aan en ze worden lang niet altijd teruggefloten. Deze gans werd lelijk gebeten. En nee: daar kon ik niet om lachen.
Elke is nog maar een paar maanden oud en volgens haar baasje Heleen de allerleukste Friese Stabij van Groningen. Heleen wandelt al conditionerend met hondenbrokjes door het plantsoen en noemt haar pup liefkozend Elke Pelke. Ze doet niets liever dan de ganzen op stang jagen, Elke Pelke dus.
Bo is een millenniumhondje: geboren op 1-1-2000. Hij is geobsedeerd door kiezelstenen. Hij legt ze voor je voeten neer als een heus cadeautje.
Als je luide plonzen hoort in het plantsoen heb je een grote kans dat het Alica is die onvermoeibaar haar tennisbal uit het water ophaalt. Ze is een kruising tussen een Friese Stabij en een Labrador en 3 jaar oud.
Rocco's moeder kwam anderhalf jaar geleden zwanger van hem vanuit Portugal naar Nederland. Hij is niet echt een rashond, maar hij kan heel kunstig ontlasten tegen een boom.
In het Noorderplantsoen wemelt het van de Jack Russels. Zo hoort het ook, want het zijn erg grappige beestjes. Bijvoorbeeld: Mitchie, anderhalf jaar oud. Hondsbrutaal.
Daantje is geadopteerd uit Spanje. Zij wordt geschat op anderhalf jaar oud. Als zij loopt tilt zij haar voorpootjes op als een dressuurpaardje.
Tobby is een lieve Stabij, losjes gekleed in een grijze vuilniszak. Dat is omdat hij al heel erg oud is en zijn vrouwtje bang is dat hij kou vat als het gaat regenen.
Tobby is inmiddels doodgegaan van ouderdom. Het is een onwennig gezicht om zijn vrouwtje zonder hem te zien rondlopen.
De Golden Retrievers Torso en Castar kregen er niet genoeg van om de zandhoop op en neer te rennen.
Dit is Donald, een Grote Muensterlander. Hij kan je zo aankijken dat je ervan smelt en vanzelf je brood afstaat.
Donald is onlangs doodgegaan. Hij is 12 jaar oud geworden en vond het wel welletjes.
Hier zit Querido te kakken. Hij zou een Franse Bulldog moeten zijn. Maar ik geloof er niks van. Zo'n onderdeurtje. Hij kan heel hard onder Andor door rennen.
De Jack Russels Riv en Rev zijn broertjes. Ze zijn van de ruige soort en daarmee bedoel ik niet alleen de beharing.
Andor (een Rottweiler) is heel bijzonder: als hij de sirene van een ambulance hoort gaat hij er plechtig voor zitten en loeit hij mee. Ben je gedeprimeerd? Andor geeft je dat duwtje dat je nodig hebt.
Sara is een kruising tussen een Kooiker en een Terriër. Als ze holt gooit ze haar beide voorpootjes enthousiast tegelijk de lucht in.
 


Dit is Russell, een Staffordshire Terriër, anderhalf jaar oud. Heel lief met kinderen en enorm goed gesocialiseerd volgens zijn baasje. Russell test zijn opvoedkunde met ondeugende acties, waarna hij hem schattig aankijkt, als de vermoorde onschuld.
Teuntje is 1,5 jaar jong en verenigt alle goede eigenschappen van o.a. een Chihuahua en een Maltezer in zich. Hij is echt een gezelschapsdiertje, houdt van mensen, honden, katten, maakt niet uit, als het maar gezellig is. Hij is heel handig met kattenluikjes.
Boka is een 14-jarig asbakje, een echte jager, met twee kogels in zijn lijfje. Vroeger joeg hij op paarden en koeien, maar als oud baasje stelt hij zich tevreden met kikkers. Hij heeft een stralend wit gebit, maar gaat iedere avond door het lint als zijn vrouwtje zijn tanden wil poetsen.
Milou is nog maar 8 maanden en Sugar 1 jaar, twee jonge speelse Friese stabijen die voor elkaar lijken voorbestemd. Je ziet zo wie er voor het inkomen gaat zorgen. Milou legt zich daar van harte bij neer.
Taqui es un cruzado español. 3,5 jaar oud en zwart als een moortje; maar toen hij nog slechts 1 jaar oud was kreeg hij al grijze haren. Dat kwam van al dat studeren. Hij had toen al 3 diploma's, maar een balletje ophalen vindt hij stom, dus daarvoor is hij gezakt.
Maram is een atletisch gebouwde, gespierde, 3-jarige Ridgeback. Geknipt om in Rhodesië achter leeuwen aan te jagen, maar hier stelt hij zich onderdanig op aan alle plantsoenhondjes. Hij is goedmoedig en wil geen mot, tenzij je erom vráágt.
Reus is een vrolijk klein hondje en heet Reus. Hij is een kruising van een Jack Russell en een Border Terrier. Hij kent zelf de weg terug naar huis en maakt daar graag misbruik van. Hij sluipt als een kat en eet het liefst sla en ruccola.
Frans verenigt al het goede van een aantal rassen in zijn kleine lijfje. Hoewel zijn vroege jeugd zo ongelukkig was dat hij in een opvang geplaatst moest worden is hij niet haatdragend, maar altijd vrolijk. Hij kwispelt zich door het leven, is 16 jaar oud en beresterk.
De moeder van Minos is een zwerfhond die vanuit Kreta naar Groningen is geïmmigreerd. Bij aankomst bleek ze zwanger en ze wierp 7 puppies, waarvan Minos er een is. Nieuwe Groninger tweede generatie dus. Hij heeft gekke korte pootjes maar dat hoort zo: hij is een eigenzinnige Golden Teckel, 3,5 jaar oud.
Dit is Rhodo en hij is een vuilnisbak. Hij is nog maar 4,5 jaar, maar is al een lange weg gegaan. Hij komt van Rhodos, uit een asiel. Zijn grootste hobby is achter de eenden aanjagen ondanks de vermaningen van zijn baasje dat dat niet mag.
Geronimo is nog maar een heel klein hondje. Een Jack Russell van 3 maanden oud. Maar hij kan al geweldig hard aan de riem trekken. Is altijd in voor een spelletje met andere honden.
Spottie is 'geen ras', een 'niksje', een 'asbakje' en een ontzettende lieve schooier. U ziet linksboven zijn staartje kwispelen. Hij tilde als kunstje zelfs zijn linkerpootje op en bleef mij bedelend aankijken.
Yorda is een Boerenfox, een vrouwtje van 2 jaar. Ze is roedelgericht en erkent haar vrouwtje zonder reserve als leider. Vreemden moeten haar vertrouwen eerst maar eens zien te verdienen. Maar dan heb je ook wat: ze is een trouw lief schatje. Een tuttebel.
Dit is Doekdik, dat betekent kwispel in het Thais. Hij is 5,5 maand oud en is in de puberteit: hij luistert niet, is koppig en trekt graag gekke bekken achter je rug om.
Terwijl ik bezig was de zeldzame bosgeelster te fotograferen stond daar ineens Joris voor de lens van mijn camera. Ze is een Picardische herder van 6 jaar. Ze is getraumatiseerd. Ooit halfdood ergens in Spanje van de straat geraapt kwam ze via de stichting Aai naar Nederland. Haar vrouwtje is geen eigenaresse maar voogdes en haar zorg heeft Joris goed gedaan.
Max is een werkelijk enorme Deense Dog. Als je oog in oog met hem staat besef je pas hoe nietig de mens is. Hij is nu 15 maanden oud en weegt al 70 kg.
Hij heeft 1 bruin en 1 blauw oog.
Dit is een vreselijke zwangere Amerikaanse Dog, Jagger. Over luttele weken gaat zij werpen. Haar eerste verbintenis was met een terriër en zij wierp 13 puppies. Ze heeft tien spenen, maar dat schijnt normaal te zijn.
Mama heet Jagger vanwege haar ogen. Haar baasje wil het liefst een hondje fokken met 1/4 Amerikaanse dog vanwege het lieve karakter, en 3/4 terriër vanwege de speelsigheid. Dus dat wordt mikken.
Brum is een Mopshondje van 9 maanden oud. Hij zat aan mijn voeten en keek mij in verering aan. Hoewel ik de blik achteraf bekeken ook een beetje bedenkelijk vind ogen.
(advertentie)

Vermist sinds zondag 14 september 2003 rond 20.00 uur 's avonds.
Hij liep weg aan het eind van een wandeling (rondje Noorderplantsoen) en rende aan het begin van de Oude Boteringestraat richting centrum. Daarbij verloor ik hem uit het oog. Hij gaat wel eens vaker zijn neus achterna, maar dit duurt nu al veel te lang.
Deze hond is zeer herkenbaar en geliefd bij vele mensen in Groningen.
Heeft U informatie of heeft U hem gezien, neem alsjeblieft contact op met mij of anders met de dierenambulance.
Mijn nummer is 050-3135432 (Paul)
Wordt erg gemist!!!
Anouk is een vreselijk koddig en speels vrouwtje van 5 jaar oud. Haar staartje staat nooit stil en is dan ook niet scherp te krijgen op de foto. Ze rent aan een stuk door en wordt nooit moe. Thuis schijnt ze echter het liefst op de bank tussen haar baasje en vrouwtje te liggen.
Boeddha is een prachtige Amerikaanse Dog van 3 jaar oud. Ze is speels als een puppy en tegen de jeuk krijgt ze een dieet met schapenvet.
400 kg kaakkracht heeft Bolita, de Argententijnse Dog, geschikt om in Patagonië op poema's te jagen. Maar dat schijnt de twee loopse Jack Russels Dodge en Chester geen ontzag in te boezemen.
Dazzle is een Welsh Corgi, 7 jaar oud en pas zeer onlangs gecastreerd. Vandaar die ietwat gekwetste blik in zijn trouwe ogen.
Oei! Hij is bewogen! Die moet een keer over. Had ik Job eindelijk zo ver (door een ferm uitgesproken "ZIT!") dat hij op zijn plek bleef.. Hij is een Labrador, 3 1/2 jaar en stronteigenwijs.
Jesse is een Parson Russel Terriër. Hij is 11,5 jaar, te oud om te begrijpen dat je óm moet lopen als de bal aan de andere kant van het hek ligt.
Joep, een Boston Terriër, heeft zijn vrouwtje vreselijk in verlegenheid gebracht door zich als uitgehongerd op mijn brood te storten
Mister is een Duitse Dog en vanzelfsprekend een mannetje. Wat zeg ik: een man!
Het lukte mij niet meer om de eendjes te fotograferen nadat Demi, een Perro de Presa, direct voor mijn lens was gaan zitten. Zij was niet meer bij mij weg te slaan. Haar baasje heeft haar moeten wegslepen.
Lobo betekent wolf. Het is een Spaanse straathond. Big name voor zo'n hummeltje.
Dit is Pikkel met bijpassend balletje waar hij een beetje van terugdeinst.
Pikkel is een grote Deense Dog en vreselijk grappig om te zien.
Hij kan ook erg hard rennen zag ik later.