Paté de foie gras



Benodigdheden:

1 miep
1 pijp met trechter met een lengte van 50 cm
13 kg verantwoorde mais uit de Groene Winkel
0,5 dl rode port
0,25 dl armagnac
1 morielje (gesnipperd)
zout en peter

Ram de voederpijp 30 cm door de keel van miep totdat die in de maag uitkomt. Dwing 3 x per dag 450 g verantwoorde mais in de maag. Herhaal dit 20-30 dagen, totdat de lever zodanig vervet is dat het normale gewicht van 50 gram tot 300 tot 500 gram is vergroot.

Maak miep wijlen en ontneem haar lever (de rest kunt u voor de gevulde gans gebruiken).

Vul een kleine terrine met de lever.
Giet een mengsel van de port, armagnac, stukjes morielje, peter en zout, over de ganzenlever en laat dit 12 uur staan.
Pocheer dit vervolgens au bain marie gedurende 15 minuten
in een oven van 120 graden en laat het afkoelen.





Snijd de miepaté in plakken, leg deze artistiek op bordjes, garneer met een leuk plukje gras, zet 'Goosy Gander' op en doe een gansdansje.



(Dit geintje kunt u ook met eenden uithalen, of met andere trekvogels.)